Hello There, Guest!
View New Posts   View Today's Posts
Promjene u Igri u zadnjih 10-ak godina

ii 
  • 0 Vote(s) - 0 Average


Yesterday, 09:26 AM #71
Vuk
Alfa
*****
Posts: 314 Threads:7 Joined: Mar 2017 Reputation: 66

RE: Promjene u Igri u zadnjih 10-ak godina
(02-20-2018, 02:11 PM)doubleblack Wrote:  Ponovit ću još jedanput, ako netko želi da me doda ne fejsu, napravit ću ''tajni'' profil koji će bit vidljiv samo prijateljima i stavit ću dosta svojih fotki na njega. Neću ništa skrivat, naučit ću vas kako da budete alfe, odnosno kako da imate alfa ''mindeset'' (način razmišljanja).

Javite se u PM i ne sekirajte se za anonimnost, meni se ne morate opravdavat, niti me zanimaju vaši podaci i detalji iz života ako to sami ne želite reć. Mogu vas naučit istinsku igru. Ovo što sam do sada ovdje vidio praktički nije vrijedno da se na to osvrćem. Nadam se da imamo dobar prijem. : )

Neću prihvaćat svakoga tko mi se javi, ali može mi se javit bilo tko. Naravno, ako ima pravih igrača koji su već na razini spreman sam i ja učit. Roosh V, o kom vidim da se dosta priča ovdje, brzom pretragom ne daje nikakve rezultate. Možda ćete se sablaznit ali taj lik i ja se ne možemo mjerit. On nema nikakve rezultate, samo trkelja i još k tome gluposti priča.

@doubleblack


Prvo, dobrodosao na forum. Uvijek je dobro kad nas ima vise. Steta sto nema jos vise novih clanova, ali i ovako je dobro.


Drugo, niti cijenim niti postujem niti sam imalo impresioniran prepotentnoscu i bahatoscu kojom nastupas ovdje.

Ovdje ima decki koji su tek na pocetku i studija i zivotnog puta. A ima i odraslih muskaraca koji zive na raznim stranama svijeta i koji su i prosli i ostvarili puno toga u zivotu, od karijere do novca i putovanja, a sa zenama imaju iskustva mozda i vise nego sto ti imas godina zivota.
Ne kazem da ti mozda nisi najveci Alfa car svemira i deset kopalja bolji od svih nas zajedno, ali, recimo da sam skeptican u tom pogledu.


Trece, trazis da ti se momci jave jer trazis wingmana, a ti ih mozes nauciti “istinskoj igri”, pitas ih za njihove profile na drustvenim mrezama itd.

Ako ti se neki decki jave: lijepo od njih i dobro za tebe.
Ako se ti njima javis, pa ih naucis “istinskoj igri”: lijepo od tebe i dobro za njih.
A ako budete imali super uspjeha sa curama: i lijepo i dobro i za njih i za tebe.

Nemam nikakav profil na drustvenim mrezama, ni facebook ni instagram. Ne samo da mi nije stalo do toga vec, upravo suprotno, ne zelim uopce biti primjecen od strane bilo koga. Meni je jedan od ciljeva u zivotu da letim neprimjecen od bilo cijeg ili bilo kojeg radara.
Ali, cak i da imam profili na nekoj mrezi i hrpu slika, ja ti se sigurno ne bih javio upravo zbog prepotentnosti koja se proteze kroz tvoje pisanje.

Kroz zivot sam imao srecu i privilegiju da puno naucim od raznih vrlo pametnih ljudi. Neki su imali vrlo oskudno formalno obrazovanje, ali su bili jako sposobni i iskusni. Drugi su bili profesori na najboljim svjetskim univerzitetima, prvaci u svojim poljima, istinski pioniri, cak i Nobelovci. Jedna crta im je bila svima zajednicka: nisu imali potrebe busati se u prsa svojim postignucima i znanjem, vec je njihova kompetencija i vjestina bila u cijelom njihovom bicu. Bili su izvrsni predavaci i onaj tko ih je pazljivo slusao je mogao puno nauciti.

S druge strane, upoznao sam i dosta bahatih ljudi. Neki su za tu bahatost imali pokrica u svojim realnim uspjesima, a neki nisu vec bi se cim malo zagrebes noktom ispod povrsine raspali kao kula od karata. Ali, svi ovi bahati i glasni su imali jednu zajednicku crtu: bili su losi ucitelji i njihova predavanja su bila cisti gubitak vremena.

A tebi, i momcima s kojima ces ici van, bez ikakvog sarkazma, iskreno zelim dobar i uspjesan lov.
This post was last modified: Yesterday, 09:31 AM by Vuk.

Yesterday, 10:33 AM #72
Vuk
Alfa
*****
Posts: 314 Threads:7 Joined: Mar 2017 Reputation: 66

RE: Promjene u Igri u zadnjih 10-ak godina
1) @Fic

Fic je u postu na 5. stranici napisao: “…meni se neće nuditi prilike za viši status. Inežnjer ne napreduje do mjesta menađera u firmi, nego eventualno šefa ureda ili nekoga tima, dok je to drugačije kod vas ekonomista.”

Moje iskustvo je da nitko nikome nista ne nudi. Tocka. Za sve sto hoces se moras sam izboriti. Nitko ti nece reci, “hoces li, molim te, doci na ovo odlicno placeno radno mjesto?”, vec se moras sam prijaviti, proci proces intervjuiranja itd.

To sto studiras strojarstvo nije nikakvo ogranicenje samo po sebi u pogledu tvoje cjelozivotne karijere, sveukupne zarade itd. Sve ce ovisiti o tome kako se ti sam postavis na poslu i u karijeri, te koji put izaberes.

Prvo, sam posao inzinjera ima svoj plafon u smislu zarade. Sjecam se kad nam je na jedno gost predavanje na univerzitetu odrzao covjek koji je bio glavni inzinjer jedne manje tehnoloske kompanije (oko 1200 zaposlenika, nekoliko pogona i tvornica, poslije ih je kupila neka njemacka kompanija za oko $850 miliona). On je rekao da u Americi klasicni inzinjerski posao maksimalno zaradi placu od oko $130 tisuca (brutto godisnje). (U Silicijskoj Dolini je to vjerojatno vise ako si odlican programer.) I onda je dodao da ako se zeli imati vise od toga da onda covjek jednostavno mora prebaciti fokus posla u smjeru vodjenja grupe inzinjera, managementa itd. Ako to ne napravi, onda ce zauvijek ostati zacementiran na tom plafonu.

Drugo, imam poznanika iz srednje skole koji je zavrsio tehnicki fakultet u Zagrebu, radio par godina, i onda zavrsio MBA program (mislim da je to neki program na Bledu u Sloveniji). Sad se prebacio u poslovne vode, postao je partner u jednoj tvrtki, i sigurno zaradjuje daleko vise nego sto bi zaradjivao kao inzinjer. Tebe nista ne preci da i ti sam tako nesto napravis.

Stvar je da svaki onaj koji se oslanja samo na rad svojih vlastitih ruku ima konacni limit koliko novca moze zaraditi jer ima samo dvije ruke i ima dnevno samo 24 sata na raspolaganju. Ovo se jednako odnosi i na majstora (keramicara, zidara itd.) ili inzinjera ili kirurga… Za prevazici taj limit potrebno je da covjek upregne druge da vuku u njegova kola. Drugim rijecima, covjek mora postati manager tima ljudi, voditi jedan odjel ili cijelu kompaniju itd.

Naravno, ostaje ti i treca opcija: sam osnujes svoju inzinjersku kompaniju i onda ti je samo nebo limit. Naravno, i ovdje vrijedi ista stvar: moras imati zaposlenike da bi se prevazisao limit “2 ruke i 24 sata vremena”.2) Gamma muskarci

@Fic i @Ne dam se

Momci, nema nikakve zabune sto je to Gamma muskarac. Gama muskarac je muskarac koji ima los uspjeh kod zena i koji nije ni dobro prihvacen u drustvu muskaraca.
Zabuna samo postoji onda ako citate lose autore.

U cemu je stvar?

U manospheri postoji samo par autora koje je vrijedno pratiti i koji su zapoceli cijelu ovu scenu: Roissy/Heartiste, Rollo, Roosh, Vox Day, Dalrock. Kod nas je to Igniss. To je manje-vise to.

Roissy je bio prvi koji je poceo sa Alpha i Beta podjelom. Kriterij za podjelu je bio iskljucivo da li muskarac ima uspjeha kod zena (Alpha) ili nema (Beta), bez obzira na druge zivotne aspekte: je li postovan u zajednici, da li ga drugi muskarci smatraju vodjom itd. Za Roissya sve osim uspjeha kod zena jednostavno nije vazno.

Vox je onda u ovom postu dodatno razradio tu misao o podjeli medju muskarcima u postu “The socio-sexual hierarchy” iz Marta 2011. godine:
http://alphagameplan.blogspot.com/2011/0...archy.html
(sjecam se da sam Sigma odlomak iz ovog posta bio jednom preveo ovdje na forumu)
To je socio-seksualna hijerarhija koja ide od vrha - Alpha, do dna - Omega, uz dva dodatka: Sigma i Lambda (homoseksualci).
Dvije su vazne stvari za primjetiti kod ove Voxove hijerarhije:
- vise je nijansirana nego Roissiyeva,
- nije samo bazirana na uspjehu kod zena (seksualno), vec i na drustvenom uspjehu (socio), kao sto joj i samo ime kaze

Buduci da  su Vox i Roissy bili ne samo kvalitetni, vec i vrlo plodni autori, ovi termini i ove podjele su se ukorjenile u manospheri i postale dio prihvacenog kanona, jednako kao i hipergamija, “Alpha fucks, beta bucks”, agree&amplify i drugi pojmovi.

I kad dodje neki tip za kojeg nikada do sada nisam cuo, kao sto je ovaj Pat Stedman, kojeg je @Ne dam se linkao, onda je u najmanju ruku intelektualno lazno da on pocne uvoditi neke svoje pojmove kao npr. da je Gama muskarac onaj koji kombinira najbolje i od Alpha i od Beta karakteristika. Kaze da je taj termin pokupio od Athola Kaya. Athol prvi put spominje Gamma pojam samo jednom jedinom recenicom u postu iz Aprila 2010:
http://marriedmansexlife.com/2010/04/10-...ge-or-ltr/
Dakle, Athol je taj pojam upotrebio godinu dana prije Voxa, ali u manospheri nije zazivila Atholova terminilogija vec Voxova (zasto se to tako odigralo je neka druga prica).  

Prema tome, zna se sto je Alpha, sto je Beta, sto je Gama itd. Isto kao sto se zna sto su npr. limesi, derivacije i integrali – ti pojmovi se vise ne mogu ponovo redefinirati. Tocka. Kraj price.

Taj Stedamn tip se kasno pojavio na sceni. Pa na njegovom blogu prvi post koji ima u arhivi je iz Februara 2015, a ovaj post o Gama muskarcima je iz Septembra 2016. To je tip koji ima klasicni biznis – radi coaching preko Skypea i to masno naplacuje. Pa jedno od pitanja u aplikaciji je, “Koliko novca si ostavio postrani da bi usao u coaching vezu (sa mnom) koja ce ti pomoci ziviti zivot koji zelis?”3) Dodatna podjela medju Alpha muskarcima

Jedina dodatna podjela na koju sam jednom bio naisao je podjela u Alpha kategoriji na Bull Alpha i Wolf Alpha.

Bik Alfa je tradicionalni plejboj, klasicni Igrac koji ima svoj harem. Uspjesan u karijeru, samouvjeren, Bik voli zene – naglasak na plural, ali monogamna veza sa jednom zenom nije u njegovoj prirodi. Ovo je prirodni Igrac koji ima puno talenta. Cijeni raznovrsnost, a ne jednolicnost. Odlican ljubavnik, ali los muz.

Vuk Alfa je, za razliku od Bika, vise zainteresiran pronaci odlicnu suprugu i onda se iskljucivo posvetiti svojoj obitelji. Ovo je muskarac koji je prosperitet svoje obitelji sebi stavio kao vrhunsku osobnu odgovornost. Dobar ljubavnik i izvrstan muz i otac ako je uzeo dovoljno vremena i truda da izabere pravu zenu za partnericu. Vukovi su posveceni svom drustvenom i genetickom klanu, u kojem onda zauzmu ulogu vodje. To cesto znaci i benevolentnu dominaciju obitelji s ciljem da se osigura sigurnost, zdravlje i dobre smjernice za sve, kao i prikupljanje sto vise resursa za obitelj.

Meni se ova podjela na Bikove i Vukove vrlo dopada jer sam se uvjerio da ima upravo takvih muskaraca: i jedni i drugi su dobro prihvaceni od muskaraca koji ih smatraju vodjama, ali dok ovi prvi stalno mjenjaju cure ovi drugi imaju jednu curu s kojom kasnije osnuju obitelj uprkos tome sto im ulecu zene sa strane.  4) Sigma muskarci

Sigma muskarac ne da nije definitivni Alfa (The Alpha), vec nije uopce Alfa. Jos jednom – ne moze se opceprihvacenim terminima davati novo, posve proizvoljno tumacenje. Sigma je jednostavno muskarac koji je drugacije odrastao nego Alpha i kojem nikada nije bilo stalo da bude prihvacen u drustvu. To je sposoban, talentiran muskarac koji ima atribute da moze biti vodja drustva, ali mu do toga jednostavno nije stalo niti postuje ustaljena drustvena pravila.

Takodjer, nije istina da “sigma u stvari iznevjeruje cijeli čopor” jer niti je on ikada bio dio copora niti je copor imao ikakva ocekivanja da ce Sigma uletiti spasom u zadnji cas. Copor moze samo iznevjeriti Alpha bez pokrica, lazni vodja koji se nametnuo praznom pricom, a onda je u presudnom casu postalo ocigledno da iza te price nema ni grama bilo kakve sposobnosti.
Ponavljam, procitajte Voxov originalni post i pogedajte sto je on jos pisao o pojmu “Sigma” muskarca na tom blogu.
This post was last modified: Yesterday, 10:34 AM by Vuk.

Yesterday, 10:53 AM #73
Fic
Alfa
*****
Posts: 726 Threads:7 Joined: Mar 2017 Reputation: 43

RE: Promjene u Igri u zadnjih 10-ak godina
Tako je da. Ti opisi koje sam napisao na prethodnim stranicama su sa Voxa, lika kojeg doduše ne čitam, ali sam čuo da je vrlo interesantan autor. Mene je isto zbunilo kako neki drugi autori mjenjaju već ustaljene nazive. Aurini je slučajno jednom nazvao drugim imenom nešto (mislim da je sigmu nazvao gamma), no kasnije se ispričao za to. Ovako samo dolazi do zabune kad se mješaju nazivi tek tako u nadi da će autor dovesti novo razumijevanje, a ustvari je već otkrivanje tople vode.

Ono što sam ja govorio o "nuđenju" pozicije nije možda bilo dobro izrečeno od mene, no htio sam ustvari reći da su prilike za prosječnog hrvatskog inžinjera strojarstva vrlo ograničene. To je obično hrpa beta likova koji se ne guraju nikamo te se ustvari zna na vrhu firme da se njima ni ne treba pružati previše prilika za napredovanje. Eventualno se dogodi da onaj koji ima dugogodišnje iskustvo napreduje do mjesta vođe tima ili šefa većeg ureda, ali to je to. Menađeri tvrtke nemaju pojma o strojarstvu, ali vode takve firme.

Zato sam ja i zbilja istinski razmišljao o osnivanju vlastitog biznisa jednog dana, no neću biti pretjerano razočaran ako neću moći stvoriti uvjete za to. Ono što mi je glavni cilj je lagodno živjeti, a za to ne trebam biti direktor, već trebam tražiti mogućnosti za privremene poslove u inozemstvu i rad na bitnijim projektima u firmama, za koje se trebam dokazati da sam čovjek od povjerenja i znanja.
Ta priča tvog poznanika vjerojatno je slična sa pričama menađera u tvrtkama na kojima sam bio na praksi tijekom faksa. Nekako su se prekvalificirali ili položili neke tečajeve te su automatski bili sposobniji za napredovanje u hijerarhiji. No ima jedna opaska, a znaš i sam da se ovdje na Balkanu jako fura nepotizam, tako da je to jedna od potencijalnih kočnica na koje netko može naići.

Yesterday, 08:08 PM #74
MalikT
Alfa
*****
Posts: 505 Threads:1 Joined: Mar 2017 Reputation: 61

RE: Promjene u Igri u zadnjih 10-ak godina
@ Vuk

Izvrstan post kao i uvijek. Nadam se da ću uhvatiti vremena i prodiskutirati s tobom na teme iz tvojih posljednjih komentara. Danas ću se malo više osvrnuti na @ Ficov komentar...jer na mlađima svijet ostaje...a ti i ja @Vuče ionako znamo većinu životnih istina...jedino...što za sebe mogu reći: možda nažalost ipak prekasno! Žao mi je što nekada davno nisam imao ove informacije i znanja koja imam sada.

"Bull Alpha i Wolf Alpha." - iz mojih iskustava, slažem se sa ovom diobom unutar populacije alfa muškaraca. Gdje si ovo pronašao?


@ Fic
"No ima jedna opaska, a znaš i sam da se ovdje na Balkanu jako fura nepotizam, tako da je to jedna od potencijalnih kočnica na koje netko može naići."

Ne treba te toliko brinuti nepotizam. Naravno da nepotizam postoji i da je sveprisutan...ali toliko okrivljavanje nepotizma za sve nedaće i neuspjehe u našem društvu po meni spada u politički korektne budalaštine s kojima se zamagljuju bitne činjenice u suvremenim društvima.
Naravno da nepotizma ima...najviše ga je u državnim firmama i javnim firmama...javna poduzeća bi tebe možda mogla kao inžinjera zanimati (aerodromi, luke, željeznice)...ima ga naravno i u privatnim firmama - jer naravno da će osnivač, gazda firme negdje zaposliti sina ili kćer...ali to je sasvim normalno zar i Trumpovi najbliži suradnici nisu kćer, sin, zet itd...ili pogledajmo u politici Bush ili Clinton dinastiju.

Ali isto tako @ Fic...ti ako budeš sposoban, moći češ se probiti u nekoj firmi do vrha i tom prilikom te ne treba ljutiti ako napr. gazda te firme daje svojem blesavom sinu plaću od 10 000 kn kao i tebi...odnosno da si mu ti desna ruka, a on lijeva...ili on lijeva ruka, a ti desna ruka...jednostavno je to tako.

Vezano za nepotizam u javnim ili državnim poduzećima....ako nemaš svoje obiteljske veze - onda ih pak sam stvaraj ...učlani se u neku veliku stranku kao što je HDZ, možda i SDP i guraj se do vrha.
U naslovu ovog bloga stoji: Tamo gdje politička korektnost odlazi umrijeti! I to je to...ovdje jedni druge učimo kako uspjeti...a ne kukati i razbijati glavu o nepravdama i nepoštenju, odnosno o nečemu što je napisala neka nedojebana novinarka, kolumnistica koja radi za 5000 kn i prodaje nam pamet i poštenje - a napisala bi bilo što samo da joj netko kupi nove čizme.

Ja sam za sebe mogu reći da sam isključivo sam sebi jedini krivac za svaki neuspjeh kroz život...kriv sam jer u datom trenutku nisam donio pravu odluku, imao viziju. Nitko drugi nije kriv. Također, kada sam donosio jednu od tih pogrešnih odluka, u tom trenutku smatrao sam da je ispravna... nažalost. Zašto sam tada smatrao da je ispravna - zato što sam imao krive informacije, krive poglede, krive vizije, krive stavove. Tko je kriv tome...možda roditelji, možda okolina, možda okolnosti...ali ponajviše ja sam.

Dakle - pameti nikad dosta...zato smo tu! Da učimo nove stvari...da klešemo sami sebe do savršenstva kako to uče masoni...da budemo najbolja verzija samog sebe kako kažu veliki teoretičari Igre, a i kako ovdje @Vuk često parafrazira.
This post was last modified: Yesterday, 08:09 PM by MalikT.


ii 


Forum Jump:Users browsing this thread: 2 Guest(s)