Hello There, Guest!
View New Posts   View Today's Posts
Pozdrav svima

  • 0 Vote(s) - 0 Average


04-10-2018, 11:24 AM #1
Pugsley Adams
Niži Alfa
****
Posts: 127 Threads:2 Joined: Apr 2018 Reputation: 8

Pozdrav svima
Novi sam član, Pugsley, i ja sam alko...pardon Beta. Big Grin
33 godine

Sad to samo po sebi nebi bilo neobično da nisam jedan period života bio barem djelomični Alpha. U 19. godini sam upoznao curu koja je za moje pojmove bila 9-ka. Znači ja sam otpilike 175cm i tada imao oko 110kg. Ona 165cm i tada oko 55kg. Onako karakterna, tvrdoglava ko mazga, baš kakve volim. U toj početnoj fazi je bila gomila otpora njene okolice, čak i kod nje same, našoj vezi. Ali veliku većinu tih testova sam prolazio lakoćom. Čak me jednom pokušala ostaviti, ali ja sam situaciju okrenuo u svoju korist tako da sam joj rekao nešto u stilu "ok, ali kada sam već došao u grad ajmo na piće da se odmah ne vraćam doma" ona me zbunjeno pogledala i otišli smo na piće i sve je bilo ok. Big Grin 

Prvi test koji sam pao je bilo kada mi je u mobitelu nasla sliku bivše. Velika drama, platio danak neiskustvu u igri, ali nekako je prošlo. Prvi veliki test veze je bilo kada se ona spetljala s nekim. To je otprilike 4-5 godina veze. Saznao sam sasvim slučajno, rekao joj da mi se javi sada se odluči šta želi okrenuo se i otišao. 10. dan se javila, pokunjena i nastavili smo dalje. Stvarno se ne sjećam da li sam ju "kaznio" za to.

Drugi veliki test veze je bio kada je propao biznis koji smo joj otvorili. Ona je pala u strašnu depresiju i tu sam joj počeo popuštati i strovaliti sebe prema statusu Bete. Dalje su se stvari na životnom i poslovnom planu počele odvijati nepovoljno. Smrti u obitelji, financijska kriza pa promjene zakona koji su mi devastirali cijelu branšu, blagi financijski problemi, njena depresija, pa moja, sve je to uzelo svoj danak na našu vezu.

Onda je u naš život ušetao stereotipni Alfa. Big Grin (2m, nabildan, skupi auto, alfa držanje, sve ko iz udžbenika)
Od prvog trenutka sam primjetio da se ona kraj njega počela ponašati ko šiparica, ali trebao nam je i jebiga nije mi na kraj pameti bilo kuda će to otići. Propustio sam priliku se odmah se postaviti kao Alfa. Ili barem ne kao Beta, što sam u toj fazi već postao. Naravno dalje se dogodila hipergamija, ona se ludo zaljubila i veza je pukla. Zatim se dogodio detalj koji mi je išao na ruku u pokušaju da spasim stvar, Beta potez znam, Alfa je iz nekih razloga nestao iz njenog života. *Pisao bih više ali i ovako je priča specifična pa se pokušavam držati bitnih stvari

Saznavši za to napravio sam hrpu očajnih Beta grešaka, zanimljivo čak sa nekim uspjesima, vidjevši prostor za manevriranje. Ona je na to odgovorila kretenskom igrom i slomila me. Doslovno na razini gaženja ega. Nakon faze teške depresije, po malo se podižem i saznao sam za Ignissov blog, pročitao knjigu i sad se sam sebi čudim koji mi je kurac bio. Od red flagova, ideoliziranja nje, toleriranja sranja koje je njena obitelj radila i možda najgore oslanjanja na nju kao bitan stup mog života i karijere.

Naravno kao pravi beta pokušao sam neke taktike vračanja bivše iz knjige. Također s nekim sitnim uspjesima, za više nije bilo ni vremena. No priča se okreće ovih dana kada saznajem da se Alfa vratio u njen život. Mislim da je to definitivni trenutak za dizanje ruku od cijele priče. To me i motiviralo da se registriram ovdje, podjelim svoju priču s vama (nadam se da će mladi članovi naučiti nešto iz mojih grešaka) i krenem ispočetka. Osjećam se ponovno kao tinejđer. Samopouzdnje mi je na 0. Čak ni prilike ne vidim, ili nisam sposoban vidjeti. Do te mjere da je jedna praktički sve odradila za mene samo sam ju trebao zgrabiti i pojebati. Za sada se koncentriram na online igru jer je najjednostavnija, najmanje samopouzdanja je potrebno i što nemam društva za izlaske. Socijalni krug mi se jako smanjio kako su došli životni problemi.

Pozitivno je što sam 2 prilike ipak pretvorio u seks, ali opet uz gomilu grešaka, nesigurnost i na kraju krajeva nikakav užitak za mene jer mi obje nisu bile nešto privlačne ali sam osjetio da moram to napraviti čisto da vidim gdje sam na svim poljima. Naravno bilo je tu situacija di sam završio u frendzoni, kao beta orbiter ali barem su to lijepe žene. Treba učiti na greškama Smile 

Postoji jedna prilika, koja mi je zanimljiva, ali cura se čini teško oštećena (32 godine) i nisam siguran da li tu gubim vrijeme i riskiram Jednoitis.
Konačno da dođem do pitanja za auditorij. Od čega krenuti? Put oporavka se čini dug i neizvjestan zbog nevjerojatnog spleta događaja. Kako pobjediti sam sebe? Vjerojatno će još biti 100 pitanja ali ajmo krenuti od ovoga.
Imam osječaj da je svemir poslao Alfu ili da me spasi od nekog velikog zla u budućnosti ili da mi se osveti za nešto što sam napravio u prošlosti.

04-10-2018, 12:40 PM #2
jab
Viši Beta
***
Posts: 90 Threads:2 Joined: Apr 2017 Reputation: 6

RE: Pozdrav svima
Dobrodošao u klub!

Ukratko, moje iskustvo sa bivšima je ono standardno, slijedeća ti mora biti još bolja od bivše i protekle se tada više i ne sjećaš.
Ako je lošija, dugoročno samo dođe do frustracije. 
Ali nije loše i te opcije istražiti (ako ti ne uzima puno vremena i volje).

Što se tiče pitanja, sam sebe si već pobijedio barem jednom u ovom tekstu: 
"Mislim da je to definitivni trenutak za dizanje ruku od cijele priče. To me i motiviralo da se registriram ovdje, podjelim svoju priču s vama (nadam se da će mladi članovi naučiti nešto iz mojih grešaka) i krenem ispočetka."

04-10-2018, 01:25 PM #3
Pugsley Adams
Niži Alfa
****
Posts: 127 Threads:2 Joined: Apr 2018 Reputation: 8

RE: Pozdrav svima
(04-10-2018, 12:40 PM)jab Wrote:  Dobrodošao u klub!

Ukratko, moje iskustvo sa bivšima je ono standardno, slijedeća ti mora biti još bolja od bivše i protekle se tada više i ne sjećaš.
Ako je lošija, dugoročno samo dođe do frustracije. 
Ali nije loše i te opcije istražiti (ako ti ne uzima puno vremena i volje).

Što se tiče pitanja, sam sebe si već pobijedio barem jednom u ovom tekstu: 
"Mislim da je to definitivni trenutak za dizanje ruku od cijele priče. To me i motiviralo da se registriram ovdje, podjelim svoju priču s vama (nadam se da će mladi članovi naučiti nešto iz mojih grešaka) i krenem ispočetka."

Hvala na dobrodošlici.

Ono što me spasilo još daleko većih problema (ako pretpostavimo da bi se stvari jednako odvijale) je glava. Odnosno koliko god sam ju volio/volim bio sam svjestan da to nije bilo kako treba (nije sva Alfa umrla u meni). Do prije par mjeseci nisam bio svjestan ni postojanja koncepta igre. Da sam prije godinu dana pročitao knjigu siguran sam da bi Alfa imao puno puno teži posao, a moja veza bila daleko više pod mojom kontrolom.

E sad prvi problem je kako prebaciti bivšu? Ja sam sada na 80kg i nisam više onaj s početka priče ali nemam ni tragove samopouzdanja, pozitivne bezobraštine i karaktera koji je onaj debeli imao Big Grin

Znači treba mi ponovno 9-ka. Teško... Nisam napomenuo da je dio tajne mog uspjeha bio i u tome što nisam realno vjerovao da imam šanse pa sam imao ekstremni slučaj BMK mentaliteta koji je djelovao fantastično na njene gačice. Kasnije sam saznao da sam otpuhao neke vrlo kvalitetne Bete iz njene neposredne blizine kad sam ju osvojio. Drugi dio priče je da je ona bila usred razvoda svojih roditelja i trebao joj je netko poput mene.

Naravno postoji mogućnost da sam si sve ovo umislio i da je ona bila samnom samo zbog utjecaja, novca i slično i da zapravo tu nije bilo prave ljubavi.

Pokušao sam s osjetno lošijima i to je katastrofa. Ajde možemo dio problema tu pripisati i sjebanoj psihi, ali brate kad se mučiš da ti stoji zato što je ova 6ica definitvno nije zabavno. Ali mislim da to moram radi sebe, da pobjedim mentalne blokade i podignem samopouzdanje na nekakvu normalnu razinu. Minimalno. Vrijeme i volja u ovom trenutku nisu upitni jer ne želim potrošiti godine života u ovom stanju. Sve stvari sam trenutno stavio po strani, koliko je moguće, da se koncentriram na sebe.

Za drugi dio. To je zaključak koji je donio mozak i ono malo Alfe što je ostalo u meni. Beta u meni se nada da će The Alfa brzo izgubiti interes za oštećenu 32 godišnjakinju i da postoji prostor da se kvalitetnom uporabom igre ona vrati nazad. A da se ja u međuvremenu mogu naučiti primjeni igre na sve aspekte života, zabaviti se i nadoknaditi izgubljenu mladost i da mogu vratiti one instinkte koje sam nekada imao. Tipa da mi se nije bio problem ustati i otiči kući iz birtije kada su ona i frendica bacale shit testove na mene
This post was last modified: 04-10-2018, 01:51 PM by Pugsley Adams.

04-10-2018, 02:23 PM #4
Fic
Super Alfa
******
Posts: 1,324 Threads:9 Joined: Mar 2017 Reputation: 59

RE: Pozdrav svima
Dobrodošao Pugsley!

Neobičan nadimak, sad sam guglao i uvidio da je to ustvari klinac u Addams obitelji. Interesantnan odabir nadimka, da li se u tome liku pronalaziš pa si ga zato odabrao? Nadimci koji si zadamo nam mogu reći neke stvari pa zato i pitam.

Sad da ti ukratko i konkretno odgovorim na tvoja pitanja i dam koji savjet:

Odustani od ikakvog pokušaja vraćanja starih prilika. Opekao si se više puta i trebaš jednostavno odustati. Jednostavno postoje nove prilike i nema smisla se baktati opet sa starima.

Ono što će ti dati mnogo samopouzdanja je mršavljenje i dobivanje mišićne mase. Nije bezveze činjenica da na svakome forumu koji se bavi Igrom, jedan od savjeta sa nove face je "go lift weights, go lose fat". Zvuči jako površno i na razini "samo budi svoj", ali to nije istina. Kad uđeš aktivno u ovo, praktički ćeš se naći u positive feedback mehanizmu koji će te stalno nagrađivati. Osim što će ti tijelo biti zahvalno, tvoj mentalitet će također se mijenjati na bolje. Isklesani tip ima manju šansu biti depresivan i mrtvo puhalo za razliku od mekoga, debelog tipa.
Kažeš da si smršavio. Kako ti se čini tvoja trenutna fizionomija? Ja sam visok kao i ti, te se krećem prema 80 kg mase, no želim što više mišića na tu masu. Ti i ja sa 80 kg sa manje od 15% masti bi izgledali brutalno.

Preporučio bi i hobi, ako ga nemaš. Nešto što te ispunjava i odvraća pažnju od nebitnih stvari. Meni je hobi jako pomogao da se dignem iz voda mediokriteta oko mene, kojima je jedino dostignuće upaliti fejs i pisati statuse te staviti koji selfi. Osjećaš se uvijek važnije kad možeš nešto kreirati te taj osjećaj se i ukorijeni u tebe. Također jedan positive feedback mehanizam.

Ima tu još se za reći, no kratak sam trenutno sa vremenom. Ostali će sigurno rado uskočiti.
This post was last modified: 04-10-2018, 02:24 PM by Fic.

04-10-2018, 02:50 PM #5
jab
Viši Beta
***
Posts: 90 Threads:2 Joined: Apr 2017 Reputation: 6

RE: Pozdrav svima
Gle, da se ne lažemo, svaka moja ozbiljna veza koja je prekinula je ostavila traga na mene. I to je prirodno, ljudski. I tu nema ništa pičkasto i patetično. Ali ono što je poanta toga svega je da ideš dalje u borbu. Razumijem te da nosiš te emocionalne kofere sa sobom i dalje, ali nema tu nekog magičnog trika za promijeniti to. Taj proces traje i jedna zgodna žena se izbija iz glave samo drugom zgodnom ženom.

A ajmo ovako postaviti stvari: Ovo je vrlo lako moguće i njena velika greška (hipergamija 101). Ovom Alfi će biti zanimljiva mjesec-dva-tri-šest... i on nađe neku novu, a ona je zbog svoje hipergamije izgubila 5 godina veze i života. Nije li to njena velika greška, koje je nesvjesna sad?

I tko je sad na većem gubitku, ti sa 33 godine (svjestan svega i željan poboljšanja) ili ona sa 32 godine (nesvjesna situacije, a već polako udara u zid)?

04-10-2018, 02:57 PM #6
Mata
Niži Alfa
****
Posts: 113 Threads:0 Joined: Mar 2017 Reputation: 12

RE: Pozdrav svima
@Pugsley
Za početak pročitaj Ignissov blog i forum uzduž i poprijeko. Zapravo nije dovoljno samo pročitat nego moraš razumijet sve što pročitaš. Ako već nisi upiši se u teretanu ili na neki borilački sport (po mogućnosti oboje). Kreni širit društvene krugove, bilo da je to ekipa iz teretane, izlaska ili nešto treće. Radi na svojoj karijeri, postavi si ciljeve i ispunjavaj ih malo po malo. Kupi motor. Nabaci neku cool tetovažu ako te to privlači. Uzgoji bradu. Radi stvari kojih se plašiš, idi na bangee jump, skoči padobranom, upiši se na planinarenje... Uglavnom postani opet badass koji se nekad bio, a ovu bivšu zaboravi, ionako nije bila kvalitetna. Sretno Cool

04-10-2018, 03:23 PM #7
Pugsley Adams
Niži Alfa
****
Posts: 127 Threads:2 Joined: Apr 2018 Reputation: 8

RE: Pozdrav svima
Odustani od ikakvog pokušaja vraćanja starih prilika. Opekao si se više puta i trebaš jednostavno odustati. Jednostavno postoje nove prilike i nema smisla se baktati opet sa starima.Ono što će ti dati mnogo samopouzdanja je mršavljenje i dobivanje mišićne mase. Nije bezveze činjenica da na svakome forumu koji se bavi Igrom, jedan od savjeta sa nove face je "go lift weights, go lose fat". Zvuči jako površno i na razini "samo budi svoj", ali to nije istina.


Nadimak sam odabrao u ranim danima interneta kada sam izgledao priblizno kao Pugsley, osim što imam tamnu kosu. Možda djelomično i karakter ali pitanje koliko to sada nakon skoro 20 godina vrijedi.

Racionalno bi bilo odustati od ove, ali još nisam mentalno sazrio za to. U pitanju je jako puno godina veze i zajedničkog života. Vjerujem da će vrijeme i trud oko drugih stvari pomoći pri tome.

Teretana je u planu, nažalost nisam uspio nači društvo koje bi me dodatno motiviralo da idem kada mi se ne ide i da radim ozbiljno kada mi se prodaje zjake. Teretana me nikad nije veselila. Mislim da sad izgledam prosječno. Sala imam samo na trbuhu, ostalo se otopilo.

Hobiji su želja, ali ne mogu naći ništa što će me zabaviti duže od 15 min. U neku ruku mi je proučavanje igre hobi. Gledanje youtube videa na temu igre i red pill filozofije (koja mi iskreno baš nije potpuno sjela) Imam psa pa se s njim bavim. Chat s curama koje ne smatram (više) prilikama. Čini mi se da ovo pozitivno utjeće na samopouzdanje. Baš me zanima što mislite o tome. Yay or Ney?

(04-10-2018, 02:50 PM)jab Wrote:  Gle, da se ne lažemo, svaka moja ozbiljna veza koja je prekinula je ostavila traga na mene. I to je prirodno, ljudski. I tu nema ništa pičkasto i patetično. Ali ono što je poanta toga svega je da ideš dalje u borbu. Razumijem te da nosiš te emocionalne kofere sa sobom i dalje, ali nema tu nekog magičnog trika za promijeniti to. Taj proces traje i jedna zgodna žena se izbija iz glave samo drugom zgodnom ženom.

A ajmo ovako postaviti stvari: Ovo je vrlo lako moguće i njena velika greška (hipergamija 101). Ovom Alfi će biti zanimljiva mjesec-dva-tri-šest... i on nađe neku novu, a ona je zbog svoje hipergamije izgubila 5 godina veze i života. Nije li to njena velika greška, koje je nesvjesna sad?

I tko je sad na većem gubitku, ti sa 33 godine (svjestan svega i željan poboljšanja) ili ona sa 32 godine (nesvjesna situacije, a već polako udara u zid)?


Čini mi se da si ti prošao nešto slično meni. Vidim da pogađaš točno di boli Smile
Nisu u pitanju koferi nego cijeli šleper toga. Da smo prekinuli na vrijeme bilo bi puno lakše nego ovako gdje sam ja bio doslovno slomljen. No šta je tu...
Zgodnu ženu u obliku prilike imam, već sam ju spomenuo, ali je jako oštećena. Nadam se da će naletiti neka bolja.

Ja vjerujem da je cijela njezina igra jedna velika greška. Ipak je izgubila mene Cool
No šalu na stranu. Svjestan sam njezinog zida, i ona je pretpostavljam kad je išla u ovo. Cijela situacija podsjeća na onu teoriju da žene polude oko 30te. Doslovno je tako i bilo. Radi se o puno više od 5 godina veze Big Grin
This post was last modified: 04-10-2018, 03:46 PM by Pugsley Adams.

04-10-2018, 08:11 PM #8
Pugsley Adams
Niži Alfa
****
Posts: 127 Threads:2 Joined: Apr 2018 Reputation: 8

RE: Pozdrav svima
(04-10-2018, 02:57 PM)Mata Wrote:  @Pugsley
Za početak pročitaj Ignissov blog i forum uzduž i poprijeko. Zapravo nije dovoljno samo pročitat nego moraš razumijet sve što pročitaš. Ako već nisi upiši se u teretanu ili na neki borilački sport (po mogućnosti oboje). Kreni širit društvene krugove, bilo da je to ekipa iz teretane, izlaska ili nešto treće. Radi na svojoj karijeri, postavi si ciljeve i ispunjavaj ih malo po malo. Kupi motor. Nabaci neku cool tetovažu ako te to privlači. Uzgoji bradu. Radi stvari kojih se plašiš, idi na bangee jump, skoči padobranom, upiši se na planinarenje... Uglavnom postani opet badass koji se nekad bio, a ovu bivšu zaboravi, ionako nije bila kvalitetna. Sretno Cool


Pročitao sam knjigu nakon čitanja dijela bloga. Nisam vjerojatno baš sve. Što se teretane tiće, da li netko tu s foruma ide u teretanu u Novi Zagreb i voljan je pomoći jadnom Beti? Smile
Borilačke sportove baš i ne bi zbog ozljeda. Zglobovi mi više nisu kako treba. Ali ako postoji neka varijanta gdje su ozljede minimalne mogao bi probati. S izlascima imam veliki problem. Mogu naći nekoga za kavu i slično ali nikoga za ozbiljan izlazak. Svi su bete koje čuvaju žene i djecu doma Smile Na poslu mi je sve starija ekipa 50+ od njih ništa. Ove subote sam otišao sam do Vintagea, prvi put u životu. Užasno sam se osječao. Popio 2 pive, malo promatrao da li ću vidjeti nekog poznatog i kada nisam, odustao i otišao kući. Kad se tako loše osjećam nije mi bilo do upadanja. 
Bradu imam (da li misliš na neki specifičan stil brade ili je sve ok?), tetovaža bi mogla biti, tražim nešto što bi mi imalo značenje

04-11-2018, 09:49 AM #9
kasiodor
Viši Beta
***
Posts: 77 Threads:0 Joined: Apr 2018 Reputation: 15

RE: Pozdrav svima
OK, dosta lurkanja Smile Priča mi je donekle slična ovoj, također 33 godine, pa se mogu poistovijetiti. S tim da sam ja negdje na granici da prijeđem u višeg betu Wink

Što se teretane tiče, mislim da tu zbilja moraš pomoći prvenstveno sam sebi. Manje-više svaka teretana trebala bi imati trenera kojeg uvijek možeš zamoliti za pomoć ili koji te sam ispravi ako vidi da krivo radiš. Barem je tako bilo u dvije teretane u koje sam ja išao. Uglavnom, vježbanje ti je OBAVEZNO, ne samo zbog izgleda već i poradi izlaska iz zone komfora i smrskavanja vlastitog ega (vidjet ćeš o čemu govorim kad prijevremeno pokušaš težinu na nekoj vježbi podignuti za kilu-dvije).

I svakako nabavi dobar pull up bar, eventualno par utega. Tako sam ja počeo vježbati kod kuće. Sa vremenom nadodao olimpijsku ravnu i zakrivljenu šipku itd. Najbolja ulaganja u zadnjih godinu-dvije, i sad samo vježbam kod kuće jer mi je tako lakše održavati disciplinu.

Ajme Vintage. Zajebi to. Bolje odi u Bikers, barem se ulaz ne naplaćuje i ekipa je nekako pristupačnija na svim razinama (od konobara do posjetitelja). Alcatraz na Tkalči je isto dobro mjesto.
This post was last modified: 04-11-2018, 12:36 PM by kasiodor. Edit Reason: tipfeler

04-11-2018, 02:04 PM #10
Fic
Super Alfa
******
Posts: 1,324 Threads:9 Joined: Mar 2017 Reputation: 59

RE: Pozdrav svima
Hehe, oni dani u mjesecu kad novaci dolaze na forume. Dobrodošao kasiodor.
Forum Jump:


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Pozdrav svima, predstavljanje! LoneWolf 37 3,404 08-02-2018, 10:26 AM
Last Post: Pugsley Adams


Users browsing this thread: 2 Guest(s)