Hello There, Guest!
View New Posts   View Today's Posts
Kriteriji za izbor supruge

ii 
  • 0 Vote(s) - 0 Average


07-22-2018, 02:58 PM #1
Vuk
Alfa
*****
Posts: 470 Threads:8 Joined: Mar 2017 Reputation: 109

Kriteriji za izbor supruge
Na temi Pozdrav svima, predstavljanje! @LoneWolf je postavio interesantno pitanje o tome s kakvom se zenom muskarac moze ozeniti i kakve kriterije treba imati.

Tako vazno pitanje zasluzuje svoje posebnu temu.

Moje misljenje je da je danas je za muskarca potencijalno pogibeljno stupiti u brak. Zakonodavstvo i obiteljski sudovi su nastrojeni protiv njega i drze stranu zenama, te se u slucaju razvoda izlaze velikoj opasnosti. Stoga je potrebno potencijalnu suprugu dobro provjeriti i vidjeti kakve stavove ima. Naravno, nemoguce je posve anulirati rizik jer se ljudi mjenjaju kroz zivot i stavovi im se takodjer promjene. No, kroz pazljivo filtriranje i ispitivanje na pocetku te dobru primjenu Igre kroz zivot i brak moguce je minimizirati rizik u buducnosti.

Svaki muskarac ima neke svoje kriterije koje zena treba zadovoljiti prije nego sto je on razmotri kao kandidatkinju za buducu suprugu: fizicki izgled, osobnost, odnos prema kucanskim poslovima, religija, pitanje djece (zeli djecu ili ne)…. I onda vidjeti kako se njezini kriteriji poklapaju s njegovima.

Ali, mozda jos vise od toga, muskarac treba utvrditi koliko je potencijalna buduca supruga uopce priklada i spreman za brak. Pitanje na koje muskarac mora naci odgovor je, “Volim ju, ali zasto bih ju zenio?” Zena mora doista posjedovati nesto specijalno da bi ponuda za brak bila opravdana.

Izbor supruge i moguce majke buduce djece je jedno od najvaznijih stvari koje ce muskarac odraditi u zivotu. Prava partnerica moze pomoci muskarcu da ima izvrstan zivot jednako puno kao sto mu ga pogresna moze unistiti. Stoga muskarac mora nemilosrdno filtrirati sve zene, a potencijalnu suprugu intervjuirati da bi dobio odgovore na skupove pitanja:

1. Da li ona uzima brak za ozbiljno?
Sto je najboji dio braka? Vjencanje gdje ce ona biti “princeza na jedan dan” ili zajednicki zivot?
Hoce li uzeti muzevo prezime?
Sto njoj znaci brak?
Koja je uloga muza i oca u obitelji? Koje su njegove obaveze?
Koja je uloga zene i majke u obitelji? Koje su njezine obaveze? Jedan veliki znak za uzbunu (red flag) je ako je njezina lista obaveza koju muz ima dugacka, a lista za suprugu ima tek nekoliko tocki.
Odnos prema seksu i hoce li ju “boliti glava”.

2. Odnos prema razvodu:
Da li je razvod propast i
Koji su dopusteni razlozi za razvod? (Ovo mora biti vrlo, vrlo kratka lista.)
Sto bi rekla djeci u slucaju razvoda?
Kako komentira druge zene koje su se razvele?

3. Njezina osobna povijest
Iz kakve obitelj dolazi?
Kakav joj je odnos s obitelji, osobito s ocem?
Kakav je njezina povijest sto se tice muskaraca? Jesu li jurila Alfe i jahala po vrtuljku ili je bila u dugackim vezama?
Smatra li da postoje dvostruka mjerila kojima drustvo gleda na muski i zenski promiskuitet?
Da li smatra da mnoge zene moraju biti sa “bad boys” prije nego nauce cjeniti dobre muskarca? Zasto?


Sto vi mislite?
This post was last modified: 07-22-2018, 03:00 PM by Vuk.

07-22-2018, 08:33 PM #2
MalikT
Alfa
*****
Posts: 698 Threads:1 Joined: Mar 2017 Reputation: 82

RE: Kriteriji za izbor supruge
Zanimljiva tema...izvrstan uvod u temu.

Zasad ću se ukratko osvrnuti...
Ja bih stupio u brak, svakako, ali ne pod svaku cijenu. Prvi uvjet za ženu mi je fizički izgled...i naravno da nema previše red flagova. No, mislim da na većinu suvremenih žena muškarac mora primjenjivati tešku Igru...da je tu jedini ključ stabilnosti braka - kvalitetna Igra u braku, dakle, upravo sve ovo što mi ovdje razglabamo.

Ako se slažeš Vuče, (i ostali) - jer možda je bolje u nekoj drugoj temi... naveo bih par primjera iz brakova i post bračnih veza prijateljica moje trenutne ljubavnice...a sve su to žene u dobi od 45 do 50 godina i uglavnom sve te žene zahtijevaju Igru, pa mogu reći čak i tešku kretensku Igru... i zapravo jedini faktor nestabilnosti njihovih brakova je nedostatak Igre njihovih muževa.

07-22-2018, 08:59 PM #3
Fic
Super Alfa
******
Posts: 1,324 Threads:9 Joined: Mar 2017 Reputation: 59

RE: Kriteriji za izbor supruge
Fascinantno je da žene te starosti zahtijevaju takvu igru. Baš me zanima primjeri što podrazumijevaš pod "teška kretenska igra" u njihovom slučaju, jer ne mogu razumijeti da je baš jednaka kao za neke balavice od 20 godina.

07-22-2018, 09:53 PM #4
Vuk
Alfa
*****
Posts: 470 Threads:8 Joined: Mar 2017 Reputation: 109

RE: Kriteriji za izbor supruge
@Malik

(07-22-2018, 08:33 PM)MalikT Wrote:  No, mislim da na većinu suvremenih žena muškarac mora primjenjivati tešku Igru...da je tu jedini ključ stabilnosti braka - kvalitetna Igra u braku, dakle, upravo sve ovo što mi ovdje razglabamo.

Da, ovo je 100% tocno i apsolutno se slazem s tim.


Rado bih procitao o tim primjerima koje spominjes – siguran sam da ce biti vrlo ilustrativni i poucni.
Sto se mene tice, slobodno pisi na ovoj temi buduci da je ovo, za sada, jedina na kojoj raspravljamo o braku. Ili, ako hoces, otvori novu temu pa na njoj pisi. Kako god ti je draze.

07-22-2018, 10:31 PM #5
MalikT
Alfa
*****
Posts: 698 Threads:1 Joined: Mar 2017 Reputation: 82

RE: Kriteriji za izbor supruge
Dakle....sadašnja ljubavnica je negdje mojih godina...razvedena od supruga koji je bio profesionalni sportaš i trener...ne neki top...ali onako nekakav igrač u jednom momčadskom sportu...igrao je u klubovima iz prve lige...bio trener nekih manjih klubova kod nas i u inozemstvu.

Ženska je solidno zgodna...ali ne ulaže previše u sebe, ne vježba itd....ali je visoka, čak je nekad u studentskim danima nosila neke revije...ali je ipak daleko je od 10tki kao što su Glavna ili Monica. Takve su joj i prijateljice...

Njene priče idu otprilike ovako:


Priča prva

Priča mi o svome bivšem ljubavniku...godinu, dvije stariji od nje...razveden...situiran.
Situiran na način da radi prosječan posao, ali je imao sreće da je preko njegove zemlje išla neka cesta...dobio je velike novce...uložio u apartmane. Normalan čovjek, čak zgodan, uredan, normalni hobiji. Vozi i motor. Btw, u ratu je proveo više mjeseci na jednoj od najteži točki obrane u cijeloj državi - samo za to respekt do poda. Ali ništa to nije važno.

Opisuje ga kao dobricu, koji se boji bivše žene, a i ne može se riješiti jedne bivše nasrtljive ljubavnice. Naime, jedna bivša ljubavnica ga povremeno slijedi, a ova "moja" je bila ljuta na njega: Što nije bio muško, lupio šakom od stol i ispičkarao je!
Sigurna sam da bi moj bivši muž i ti (Malik) bez problema to riješili! Smile)))..inače njen bivši muž ju je godinama varao...i sa mlađima i sa starijima...na kraju se razvela od njega.


Jedna nevezana anegdota: kad sam išla na prvi spoj s njime...ušla sam u krivi auto, a u autu je bio neki dečko i cura....jer taj moj je došao sa novim Audijem...i nije mi palo na kraj pameti da bi on bio u tom Audiju...nije mi on neki frajer da vozi Audija...Sic! - nekako mu Audi ne stoji!, pa sam ja sjela u taj krivi auto Smile)))))) ...Dakle, prosječan, dobroćudni beta i ne smije uopće kupiti i voziti Audija Smile))Priča druga

Njena sestra...udana za kapetana...čovjek na mjestu, kao i ona...ona je ostavila karijeru i posvetila se u obitelji. Sve štima...i muž i žena na mjestu. Nego znaš...ona ga nekako mora voditi kroz život, ona ga je savjetovala kako da promjeni kompaniju, ona ga je savjetovala gdje da kupe stan...ona mu ne da da kupi gliser koji bi on želio (čovjek zarađuje 10000 Eura mjesečno i nije mu nikakav problem kupiti gliser od 5-6 metara)

Znaš, on je onako malo dosadan njoj...opterećen je starim običajima, tradicijom, član je nekih folklornih udruga itd. E, znaš, on svako jutro mora u 8 popiti kavu s njom. To njemu baš znači. A njoj (sestri) ide na živce - ali pametna je žena pa istrpi! Smile)

Dakle, problem je kako bi mi rekli što je čovjek: Needy!Priča treća

Moja najbolja prijateljica se s 30 odlučila da je vrijeme da se uda...Udala se također za kapetana...ali on je njoj tako dosadan. Baš je nekako mrtvo puhalo...baš je dosadan.
E, znaš...mislim da je problem to što je on više zaljubljen u nju, nego ona u njega, mislim da to ne valja. On bi stalno htio biti uz nju, a njoj to ide na živce. A št će jadna, istrpi.
E, kad smo išle gledati prvenstvo u kafić...prikačio nam se, jer valjda se boji da će mu tko ukrasti ženuSmile))...ali znaš zajedno smo se vraćali doma, pa je prija smišljala kako da ga se riješi i onda mu je ona rekla da svrati u jedan kvartovski kafić, jer mu tamo gledaju frendovi..a da ja i ona idemo dalje prošetati - pa smo došle tebe posjetiti u ovaj kafić (u kojem sam ja gledao tekmu)...


Ima toga još...samo, tko će tipkati.

Inače, sve te tri žene su na prvi pogled žene na mjestu...imaju 45 godina, zgodne su, uredne, nezapuštene...vode brigu o kućanstvu i djeci. Što reći, osim: Igra!!!
This post was last modified: 07-22-2018, 10:38 PM by MalikT.

07-23-2018, 10:07 AM #6
Posts: 539 Threads:12 Joined: Mar 2017 Reputation: 67

RE: Kriteriji za izbor supruge
@ Malik

Vow, zanimljive i donekle tragične priče. Iz tih priča ispada da su svi ti muškarci imućni Bete, za koje su se ove žene udale kad su već potrošile sve prilike s Alfama. Mislim da većina današnjih brakova spada u tu kategoriju.

@ Vuk

Slažem se sa svim tvojim kriterijima koje si naveo, i dodat ću jedan koji je meni prilično važan: sportski život. Dakle, od cure koju bih oženio očekujem da se bavi nekim sportom (a da nisu borilački sportovi, to mi je red flag) i zdravo hrani. Cigarete i alkohol naravno ne dolaze u obzir. Razloga ima više:

- Očekujem da cura lijepo i pristojno izgleda, a višak sala se u to ne uklapa. Naravno, nitko ne traži Renatu Sopek u mladim danima, ali ne želim biti u vezi s curom koja je zapuštenica. Inače, ovaj vikend sam bio s društvom na kupanju na jednoj našoj rijeci, pa sam još uvijek pod dojmom koliko sam oko sebe vidio masnih šlaufa i celulita na mladim curama;
- Kontrola nagona je važna stvar. Ako se može suzdržati od toga da pojede kutiju Domaćice i strusi flašu pive, to znači da ima jak karakter i da će se moći suzdržati od nekih drugih štetnih stvari;
- Karakter - zapuštene i bucmaste cure su obično depresivne i frustrirane. Ugodnije je provoditi vrijeme s veselim i optimističnim curama;
- Provođenje zajedničkog vremena. Kad ja u subotu ili nedjelju ujutro idem na Sljeme, očekujem da me cura/žena prati, a ne da se izležava na kauču, ili spava mrtva pijana od sinoćnjeg izlaska.

07-23-2018, 10:54 AM #7
MalikT
Alfa
*****
Posts: 698 Threads:1 Joined: Mar 2017 Reputation: 82

RE: Kriteriji za izbor supruge
@ Čitatelj K

"Iz tih priča ispada da su svi ti muškarci imućni Bete, za koje su se ove žene udale kad su već potrošile sve prilike s Alfama."

U biti je omjer pola pola...ova best frendica od moje ljubavnice se zaista udala tada kad je već dugo jahala na vrtuljku...ali pak njena sestra se udala u dosta ranijoj dobi.
Moja poanta je...da su u biti te žene prije 15-20 godina itekako bile, na papiru poželjne udavače, bez previše red flagova...barem ljubavnica i sestra....ali da i one zahtijevaju ogromnu Igru da bi veza ili brak bio stabilan, i da osobito preziru needy i beta muškarce.

Dakle, moj zaključak: za stabilan brak je najvažnija dobra Igra muškarca bez obzira da li žena koju je odabrao ima red flagove ili ih nema...

07-24-2018, 09:36 AM #8
macak
Viši Beta
***
Posts: 57 Threads:4 Joined: Jun 2017 Reputation: 3

RE: Kriteriji za izbor supruge
(07-22-2018, 08:59 PM)Fic Wrote:  Fascinantno je da žene te starosti zahtijevaju takvu igru. Baš me zanima primjeri što podrazumijevaš pod "teška kretenska igra" u njihovom slučaju, jer ne mogu razumijeti da je baš jednaka kao za neke balavice od 20 godina.

Dosta ovisi o kontekstu priče. Žena koja je udana za muškaraca koji malo bolje zarađuje, ima bolji posao, jači društveni status imati će veće zahtjeve u braku za muža, kao i za  sve u životu tu je onda potrebna jača igra s takvim ženama i u tim zrelim godinama.

U ostalim slučajevima može biti svega. Mišljenja sam da žena koja je u braku, koja čak i ne radi, nema posao već samo muž zarađuje i to prosječno ili čak ispod prosjeka, prilagodit će se stanju u braku, iako najvjerojatnije isto neće biti skroz zadovoljna mužem. Em, ovaj nema dobru igru, manjak novca, i još hrpa muka. 

S druge strane i takve žene mogu biti sklone raditi probleme muže, odlaziti od njega, čak  se i rastati. 
U mojem mjestu znam za dvije situacije, jedna iz rodbine, druga samo poznanstvo. One su sad u ranim 40-tima. Udale su se rano. djeca su već velika. Sad više nisu zadovoljne u braku. Jedna je muža napustila, povremeno tu i tamo dođe. A za ovu drugu, selo ko selo svašta se priča. 

Muževi, ništa posebno. Od nekih alfa osobina samo kretensko seljačko ponašanje.

Ima i nekoliko situacija rastave. Muževi isto ništa posebno nemaju da zadrže ženu, one sve redom otišle zajedno s djecom. Tu se je radilo o zajednicima, kao i u ova dva primjera iznad. Gdje muž i žena žive sa starcima ili čak s bratom od muža.

S druge strane starci od moje bivše. Super ljudi, žena pogotovo, sretni u braku, ne zarađuju uopće velike novce žive od plaće, vode skroman obiteljski život, i žena ne stvara nikakve muke isto rane ili srednje 40-te. Muž također ništa posebno, tradicionalni obiteljski čovjek. Izgleda da je imao sreće pa je uspio oženiti kvalitetnu ženu za brak koja ne traži uopće puno igre. 
E, sad ja znam da se njoj neke stvari kod njega ne sviđaju, ali ona nađe načina da to prevaziđe i nikako se ne vidi po njoj da je ona nezadovoljna svojim mužem.

07-24-2018, 10:29 PM #9
Vuk
Alfa
*****
Posts: 470 Threads:8 Joined: Mar 2017 Reputation: 109

RE: Kriteriji za izbor supruge
@Malik

Interesantne su te tri price koje si napisao.

Prijeo nego sto ih prokomentiram imam par podpitanja (odgovori ako mozes i ako te odgovori ne kompromitiraju):

Prica 1:
- taj bivsi ljubavnik je bio dok je bila u braku ili nakon sto se razvela?
- zasto se razvela od muza? Zbog njegovih prevara?
- da li ju je ljubavnik ikada varao s drugim zenama?
- zasto se njihova veza raspala?

Prica 2:
- zena je kucanica i skrbi se o obitelji? Ne radi vec zivi od muzeve place?
- da li bi ti rekao za tog covjeka da je Beta?

Prica 3:
- jesu li vec dugo u braku?
- da li ga ona vara dok on plovi po svijetu?
This post was last modified: 07-24-2018, 10:30 PM by Vuk.

07-25-2018, 06:53 PM #10
MalikT
Alfa
*****
Posts: 698 Threads:1 Joined: Mar 2017 Reputation: 82

RE: Kriteriji za izbor supruge
@ Vuk

Priča 1:

- taj bivši ljubavnik je bio nakon što se razvela od supruga
- od muža se razvila zbog njegovih prevara...rekla mi je da mu je kroz desetak godina oprostila 2-3 prevare...ali onda kada ju je prevario sa starijom ženskom - 4 godine starija od njega i nje (oni su vršnjaci), da mu to nije mogla oprostiti, jer ženska izgleda kao štraca...dosta ofucana
- ljubavnik ju nije varao sa drugim ženama
- veza se raspala jer je bivša žena nazvala ljubavnika i rekla mu ukoliko ne prekinu tu vezu da će odseliti sa djecom iz grada...i da se on preplašio i rekao da mora o svemu razmisliti, da se počeo sakrivati sa njome itd...i onda joj je takvo njegovo kukavičko ponašanje prema bivšoj supruzi dozlogrdilo i ona je prekinula


Priča 2:

- da, žena je kućanica i skrbi se o obitelji...ne radi i živi od muževe plaće...inače, ima završen fakultet i imala je solidnu karijeru prije braka, ali se sa mužem dogovorila nakon vjenčanja da će prestati raditi i skrbiti se o obitelji
- gledaj, teško je za tog čovjeka reći jeli Alfa ili Beta...po ovim našim promišljanjima više naginje Beti...ali čovjek je pošten, vrijedan, radi odgovoran posao, izvrsno zarađuje za svjetske prilike, društveno je angažiran, član nekih udruga koje se skrbe o povijesnoj baštini, pomaže u razumnoj mjeri siromašnima. S druge strane, pomalo je needy, vezan za suprugu...napr. svako jutro ustaje oko 6,...već je u 7 u kvartovskom bircu na kavi s frendovima...ali onda obavezno dolazi doma u 8 da popije kavu sa suprugom...to mu je obavezni dnevni ritual koji njoj ide pomalo na živce. I naravno, ona bi voljela da je malo zabavniji...ali mislim da ga nikada neće prevariti i da će taj brak zauvijek funkcionirati...jer je i ona žena na mjestu, kako bi se reklo u Dalmaciji

Priča 3:

- u braku su nekih 12 do 15 godina cca, prije toga je ona baš jahala na vrtuljku
- mislim da ga ne vara...ali voli koketirati s muškarcima i izlaziti...mislim da ga ne vara iz jednostavnog razloga jer je se boji da će on saznati i da bi ju onda nogirao, a tako bi ona izgubila visoki društveni standard. Ona je atraktivna žena, ali ne neka top ljepotica ...tako da u njenim godinama i nema nekog izbora na tržištu, posebno ne muškaraca koji je spreman osigurati tako visok standard (kućnu pomoćnicu, gliser u njegovom vlasništvu, skijanje zimi, večere, dobar auto, odijevanje, konforan stan- stančuga), a ona je inteligentna žena iako, čini mi se da nema neko formalno visoko obrazovanje.


ii 


Forum Jump:Users browsing this thread: 2 Guest(s)