Igniss

Blog

Maksimizacija privlačnosti (za žene)

Nakon toliko savjeta muškarcima, vrijeme je da se pozabavimo i drugom stranom – kako žena može postati privlačnija, i maksimizirati svoje mogućnosti u ljubavnom životu? U osnovi, što čini Igru za žene?

Ha! Ženama nije dostupna Igra, nažalost. Za razliku od širokog spektra faktora koji žene ocjenjuju kod potencijalnih partnera, faktori po kojima muškarci ocjenjuju potencijalne partnerice su vrlo jednostavni: velikom većinom izgled, te nešto manjim dijelom osobnost. Odmah je očit problem kod ovoga; nijedan čovjek ne može kontrolirati svoje starenje, niti genetsku lutriju s kojom je rođen. “Tempus edax rerum”, govorilo se u Rimu, otprilike “Vrijeme proždire sve”.

Nitko nema kontrolu nad tim hoće li mu lice u starosti izgledati gotovo isto kao prije 10 godina, ili će se ubrzano degradirati. Nitko nema kontrolu nad svojom visinom, simetrijom lica ili širinom brade. Žena, iako rođena s mnogo većim početnim kapitalom od bilo kojeg muškarca, nalazi da je minus to što nema kontrolu nad njim. Njena društvena uloga (ona koja bira one koji joj prilaze), okrutno određena mješavinom kulture i biologije, nimalo ne pomaže.

No ne budimo fatalisti. Umjesto toga, okrenimo se onome što svaka žena može učiniti za sebe.

1. Pazi na one dijelove izgleda koje možeš kontrolirati. To nisu plastične operacije (brrrrr!), već vitkost i forma. Mnogo je sarkazma (uključujući i mog) odaslano na vijest da je Helen Mirren u 66. godini proglašena ženom s najboljim tijelom, po izboru nekog britanskog časopisa. Da, njena privlačnost je danas mnogo manja nego prije, ali “graciozno starenje” je donekle moguće. Davanje pozornosti svojoj prehrani i redovita tjelovježba su nešto što nitko ne bi smio zanemariti. Osim navedenih koristi, bolje zdravlje, optimizam i više energije su stvari koje nikome neće škoditi.

2. Ne budi “kuja”. Iako postoji prilično žena koje drage volje biraju najveće kretene za partnere, ne vrijedi i obrnuto. Muškarac sa ženom neugodne osobnosti, od koje se osjeća loše i tolerira sve i svašta, čini to samo zato što nema drugih opcija. Kvalitetan muškarac kojeg želiš nije privlačan samo tebi – stoga neće biti impresioniran “bitchy” ponašanjem, ispadima, grintanjem i igranjem igrica.

3. Isplati svoje žetone kad ih imaš najviše. Predodžba o idealnom muškarcu se za prosječnu ženu s vremenom ne mijenja puno, ali mogućnosti se mijenjaju, najviše sa starenjem. Negdje u svijetu, svaki čas se profesionalna, obrazovana, uspješna žena u 40-im žali gdje su nestali svi kvalitetni muškarci njene dobi. Ili su zauzeti ili jure za mlađima, ne zato što imaju “Petar Pan” sindrom, već zato što mogu. Poznavanje svojih realnih mogućnosti može izbjeći mnogo razočaranja, deluzija i neispunjenih očekivanja (Samantha iz Sex & the City – haha). Dvostruki standardi? Nažalost da.

4. Znaj što želiš. Zanimaju te brak i djeca? Nemoj ulagati svoje vrijeme i energiju u muškarce koji se očito ne namjeravaju vezati. Tvoj idealni partner je dubok i osjećajan umjetnik? Vjerojatno nije dobra ideja provoditi večeri u diskoima. Želiš nekog mirnog i stabilnog? Daj šansu i onima s kojima ne “klikneš” već na prvom spoju. Pipkati naslijepo i misliti “negdje s vremenom ću shvatiti što želim” nije dobar put u budućnost.

Leave a Reply