Igniss

Blog

Ženska dilema: odabir pravog partnera

Blogosfera je iz nekog razloga (Big Brother?) trenutno užarena s temama o braku, prijevari i vjernosti. Ne mogu odoljeti prilici da se nadovežem na ovu fontanu vatrenih rasprava. Dakle… po prvi put, tema pisana ekskluzivno za žene:

Kako znam da je on pravi?

Žene su te koje ultimativno odabiru s kim će biti, i zbog svoje biološke vrijednosti, većinom si mogu priuštiti malo izbirljivosti. To je normalno. Čak i super-Alfa kao Leonardo DiCaprio će biti “pojam” samo dijelu žena, dok će jedna od najljepših žena svijeta biti “pojam” skoro svim muškarcima. Također, ženski kriteriji su šaroliki:

– Moć / slava
– Šarm
– Izgled
– Novac
– Inteligencija
– Ljubaznost / brižnost
itd itd.

Svaka žena će težiti tome da odabere najboljeg kojeg može dobiti s obzirom na svoju kvalitetu. Za veliki broj žena, to znači da imaju velike mogućnosti i često će uspjeti zgrabiti alfu kojeg žele, koji posjeduje većinu ovih kvaliteta (super-alfa ih posjeduje skoro sve u velikim količinama).

Nažalost, takav muškarac ima i jednu značajnu manu: privlačan je i drugima. To znači da ima opcije, i opcije vode do nestabilnosti. Njegova urođena želja za raznolikošću, dodana na opcije, često će dovesti do prijevare. Još gore, dok ženina vrijednost opada s godinama, vrijednost alfe ostaje ista ili se čak povećava, vodeći do još više nestabilnosti! Primjeri: Arnold Schwarzenegger, Tiger Woods, Hugh Grant, Bill Clinton, Wayne Rooney, Diego Maradona. Kao što smo vidjeli prije, alfa danas ne mora biti slavan i bogat da bi imao puno opcija.

Vrijedno toga? Alfa Hugh Grant sa svojim haremom od 7 studentica

Koje je rješenje ove dileme, pronaći slabijeg partnera nego što zaslužujete? No nijedna žena ne želi biti s muškarcem kojeg neće nitko osim nje. Racionalizirati da nevjera nije bitna i prihvatiti da ste samo dio harema? Iznenađujuće puno se zadovoljava tim. Pronaći alfu koji ima vrlo čvrst moralni karakter i vjeruje u monogamiju? (Upozorenje: religioznost tu ne pomaže. Primjer: Mark Sanford) Takvi postoje, ali prilično su rijetki.

Što bi onda trebala učiniti žena da smanji ovaj rizik? Mislim da nekoliko stvari može znatno smanjiti mogućnost neugodnog varanja i razvoda:

a) počni razmišljati o svojim prioritetima rano. Rano ovisi o tebi, ali smatram da je to prije 25-e. Neobavezno se zabavljati do svog zenita i zatim tražiti idealnog muškarca je recept za katastrofu.
b) daj mu slobodu. Sputanost i posesivnost će potjerati svakog muškarca izvan bračne ložnice. To ne znači da toleriraš prijevaru, samo da ima tvoje povjerenje.
c) pazi na svoj izgled. Starost je okrutan gospodar, no ostati u formi i paziti na sebe je najvažnija stvar i za tebe i za partnera.
d) djeca, suprotno općem vjerovanju, ne učvršćuju vezu nego je naprežu dodatnim zahtjevima za vremenom, novcem i živcima. Problemi se neće magično riješiti s rođenjem djeteta.
e) reorganiziraj kriterije koliko možeš. Ljubaznost i dobar karakter su u dugoročnom partneru bitniji od strasti.
f) ne žuri u vjenčanje, ali znaj kamo ideš. Misli li tvoj partner da će jednog dana vašu vezu ovjekovječiti nije nikakva misterija i lako je osjetiti. Nemoj da te nakon 7 godina dočeka “mislim da ovo ne vodi nikamo”.
g) dobar seksualni život neće sam po sebi ništa izgraditi, ali bez njega će se puno toga urušiti. Ne treba objašnjavati.

Leave a Reply